Geen categorie
Geen reacties

De interieurtrends van 2020

Wellicht heb je een nieuwe woning of ga je voor het eerst op jezelf wonen. In beide gevallen zijn er interieur nodig om de woning compleet te maken. Door een aanhangwagen te huren kun je gemakkelijk en snel alles vervoeren. Het nieuwe jaar is nog niet zo lang van start en de interieurtrends van 2020 kun je gebruiken om je te laten inspireren. Daarnaast kun jij je eigen draai geven aan de huidige trends, zodat ook een stukje van jouw persoonlijkheid terug te zien is in je woning. Welke interieurtrends zien we dan in 2020? We geven hieronder een kort overzicht.

De rode draad

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, is het belangrijkste in alle woontrends van nu het verwerken van planten en bloemen, natuurlijke materialen en duurzaamheid. Deze thema’s staan steeds meer centraal in onze samenleving en zien we daarom ook sterk terug in ons woongedrag. Deze rode draad wordt gecombineerd met enkele andere woontrends.

Warme kleuren

In het aankomende woonseizoen gaan warme kleuren als beige, donker bruin, warm rood, donker paars, mosgroen en indigo blauw het goed doen. Deze kleuren worden vaak gecombineerd met stoere materialen zoals leer, staal en marmer. Ondanks de stoere materialen zien we in het meubilair wel meer zachte ronde vormen terugkomen.

Imperfectie, maar toch stijlvol

Het strakke en nette interieur is helemaal uit. Imperfecte en rauwe woonstijlen zien we steeds meer terugkomen en een voorbeeld hiervan is de Japanse Wabi Sabi trend. Dit is een belangrijke lifestyle trend die als tegenreactie dient op het perfecte strak gestylde interieur dat in de praktijk niet goed leefbaar was. Deze imperfectie zit hem niet alleen in de vormen, maar ook in de kleuren. De gekste kleuren combinaties kunnen gemaakt worden en schilderijen hoeven niet langer kaasrecht aan de muur te hangen. Het leuke aan deze nieuwe trend is dat je het zo persoonlijk en opvallend kunt maken als je zelf wilt!

Technisch en multifunctioneel

We wonen met zijn allen op steeds minder vierkante meters en het is daarom belangrijk dat onze woning praktisch wordt ingericht. We zien dan ook dat er steeds meer multifunctioneel meubilair op de markt verschijnt dat kleine ruimtes een stuk groter doet lijken. Bovendien hebben mensen steeds minder tijd en zien we dat huizen verschaft worden met technische snufjes. Zoals een koelkast die een melding geeft wanneer je boodschappen moet doen of een koffiezet apparaat die ’s ochtends vroeg automatisch de koffie voor jou klaar heeft staan.

Al deze trends kun je meenemen wanneer jij nieuw interieur gaat aanschaffen. Kijk vooral wat jou aanspreekt en maak het zo persoonlijk mogelijk. Voor het vervoeren van dit interieur kun je een aanhanger huren of wellicht een verhuisbusje. Je bent zo binnen een mum van tijd verhuisd en kan gaan genieten van je eigen plekje.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu