Lifestyle
Geen reacties

Op de juiste manier Instagram inzetten om een groot bereik te krijgen

De wereld van Instagram is niet wat het vijf jaar geleden was. Instagram is voor veel merken en bekende personen het primaire medium geworden om onder de aandacht te komen bij de doelgroep. Dat betekent dat ook Instagram marketing niet langer in de kinderschoenen staat, maar een serieuze business is geworden vol handige trucs, best practices en strategieën om het gewenste resultaat te bereiken.

Influencerspot.nl geeft je vier tips om je account snel te laten groeien.

  1. Wees niet een ‘van alles wat’-account

De grootste merken en influencers krijgen het van elkaar om zonder een vast thema toch een grote volgersschare te krijgen en vast te houden. Dat is voor de meeste partijen echter niet weggelegd en met een goede reden.

Het is erg lastig om een publiek aan te spreken wanneer je niet één of soms enkele thema’s kiest voor je account. Beter is het om te kiezen voor één vast thema, wat je een vaste doelgroep biedt die je gericht kunt gaan aanspreken met je content. De kans dat mensen meerdere keren iets zien dat ze niet interessant vinden en hierdoor overgaan tot ontvolgen wordt zo een stuk kleiner.

  1. Kies ook een thema in je stijl

Instagram is vanzelfsprekend een visueel medium. Je kunt een thema kiezen, we noemen maar iets, mode bijvoorbeeld, maar dan ben je er nog niet. Succesvolle accounts hebben vaak ook een vaste stijl. Dat kan kleurgebruik zijn, fotografietechnieken en/of belichting.

Het belangrijkste is dat je feed er in één oogopslag als een vast geheel uitziet. Dit creëert een herkenbare stijl die mensen met jouw account gaan associëren en straalt bij goede uitvoering ook kwaliteit aan.

  1. Volg mensen binnen je doelgroep

Met name de eerste duizenden volgers zijn erg lastig te krijgen over het algemeen, tenzij je een keer geluk hebt met een post die viral gaat. Als we daar niet vanuit gaan, moet je deze volgers op andere manieren gaan binnenhalen.

Een goede tactiek is het volgen van volgers van grotere accounts binnen jouw eigen thema. Deze mensen krijgen de notificatie dat je ze volgt, checken je account en gaan je volgen als ze zien dat je account interessant is.

Het voordeel is dat je hiermee de aandacht trekt van mensen die, blijkend uit de accounts die ze zelf volgen, daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in jouw type content.

  1. Geef jezelf een boost

Er bestaat enige controverse over, maar feit is dat bijna niemand niet in de weer gaat met het snel verkrijgen van volgers. Mensen zijn sneller geneigd een account te volgen dat al een goede basis van volgers heeft. Je kunt dit een boost geven door Instagram volgers te kopen via betrouwbare partijen.

Kies je voor de juiste partij, dan zijn dit zeker niet per definitie irrelevante volgers. Makkelijk en effectief!

 

 

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu