Lifestyle
Geen reacties

Wat is het verschil tussen Sim only en prepaid?

sim only en prepaid

 

De kosten van een mobiel zijn anno 2020 flink opgelopen. De gemiddelde maandelijkse kosten van een abonnement liggen rond de €42,- jaarlijkse is dit een totaal van €504,-. Maar wees niet getreurd, er zijn namelijk vele manieren waarop je flink kunt besparen op een telefoon. De twee beste opties om te bezuinigen op je telefoon zijn: prepaid simkaarten en Sim Only abonnement. In dit artikel wordt uitgelegd wat het verschil is tussen Sim Only en Prepaid.

Sim Only

Allereerst moet duidelijk zijn wat Sim Only is.

Sim Only is een abonnement voor bellen, sms’en en internetten. Je krijgt dus alle voordelen van een mobiel abonnement zonder de mobiele telefoon. Je moet dus zelf zorgen dat je in bezit bent van een mobiele telefoon. Als je geen telefoon hebt en je neemt een Sim Only om te besparen, heb ik nog wel een tip. Koop je telefoon via marktplaats of via kennis.

Meestal als mensen een nieuw mobiel abonnement aanschaffen, is hun oude telefoon nog in prima staat. Dat betekent vaak dat deze ‘oudere modellen’ tegen een aantrekkelijk prijsje weg worden gedaan.

Een Sim Only beschikt altijd over een belbundel. Bij voorkeur is het ook mogelijk om te kiezen voor een aanvullende internetbundel. Let wel op dat bij de aanvraag van internet de kosten ook omhoog zullen gaan.

Wat zijn de voordelen van Sim Only?

Het grootste voordeel heb ik eigenlijk al verklapt in de inleiding, maar het is het lage tarief dat zo aantrekkelijk is.

Met een Sim Only kan zelf bepalen hoeveel belminuten en MB’s je wil. Des te groter je bel- en internetbundel, des te goedkoper de kosten per minuut en MB.

Prepaid

Als je het woord ‘Prepaid’ ontleedt dan wordt het eigenlijk al duidelijk waar het voor staat. Het woordje ‘pre’ komt uit het latijn en betekend ‘voordeel’ of ‘voorkeur’. Maar als het als voorzetsel wordt gebruikt betekent het ‘voor’. Het woord ‘paid’ komt uit de Engelse taal en betekent letterlijk ‘betaald’. Als je de woorden samenvoegt komt eruit: voorbetaald.

Prepaid is dus een simkaart waar je vooraf voor betaalt. Omdat je een vast bedrag betaalt, krijg je ook een vast aantal minuten of MB’s. Met Prepaid koop je vooraf tegoed en als deze minuten of MB’s op zijn dan moet de kaart weer worden opgeladen of een nieuwe worden aangeschaft.

Wat zijn de voordelen van Prepaid?

Doordat je een vast bedrag betaalt en een vaste hoeveelheid ervoor terug krijgt weet je altijd hoeveel geld je uitgeeft. Hierdoor kom je nooit in ongemakkelijke situaties met enorm hoge telefoonrekeningen. Een ander voordeel is dat als je geen gebruik maakt van de Prepaid simkaart dat er ook geen geld vanaf gaat.

Daarnaast zit je met een prepaid nergens aan vast. Je hebt eenmalig een aankoop gedaan en dan bij je ook gelijk van het hele proces af. Tenzij de kaart leeg is, dan moet je weer opnieuw aanvragen.

Beide opties zijn dus aantrekkelijk. Kies welke voordelen voor jou het belangrijkst zijn.

 

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu